L’Associació Atenes presenta una demanda de mesures provisionals urgentíssimes al Tribunal Europeu de Drets Humans contra el govern espanyol per violació del dret a la vida


L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils va presentar ahir al Tribunal Europeu de Drets Humans una demanda de mesures provisionals urgentíssimes per denunciar la violació del dret a la vida que està duent a terme el govern espanyol en no tancar immediatament Madrid i les persones que hi havia quan es va conèixer l’existència d’un brot de COVID-19 en aquesta ciutat.

L’Associació Atenes ha presentat aquesta demanda de mesures provisionals urgentíssimes a partir de les dades i les crides al confinament que diferents experts en la matèria, com el doctor Oriol Mitjà i el doctor Antoni Trilla, han estat fent al govern espanyol, encapçalat per Pedro Sánchez, i veient el resultat de les mesures preses pel govern espanyol en comparació als resultats de les mesures preses per altres zones del món afectades que han actuat amb confinament immediat.


Les mesures insuficients i ineficaces per a la contenció del virus que ha dut a terme el govern espanyol, amb un increment dels contagis i de la mortalitat produïda per aquesta inacció, es contraposa amb l’actuació duta a terme a la conca de l’Òdena, que va ser confinada immediatament des del moment que es va saber que existia un brot de COVID-19 a la zona.


L’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el dissabte 14 de març i que va entrar en vigor el mateix dissabte no va preveure mesures per aïllar el principal focus d’infecció d’Espanya, que era i és la ciutat de Madrid. En les restriccions de moviment previstes per a la població ni tan sols s’ha previst el confinament domèstic de la població que no treballa en serveis essencials ni tampoc s’ha prohibit el desplaçament entre diferents territoris, fent impossible controlar l’expansió del virus a altres territoris i poblacions i posant en risc gravíssim les persones. A diferència del que han fet altres països, com Itàlia o la Xina o Catalunya, que han confinat les regions amb brots de COVID-19, el govern espanyol no ha pres aquestes mesures i s’han multiplicat el nombre de persones infectades i de persones mortes.

Les mesures preses pel govern espanyol impliquen una violació del dret a la vida, consagrat en l’article 2 del Conveni Europeu de Drets Humans, conveni del qual Espanya n’és país signatari.

L’Associació Atenes reclama que el Tribunal Europeu de Drets Humans obligui el govern d’Espanya a aplicar el confinament de la ciutat de Madrid, de la comunitat autònoma de Madrid, i que permeti el tancament de territoris, com Catalunya, tal i com reclama el President de la Generalitat, Quim Torra, per protegir la ciutadania catalana i espanyola.

Associació Atenes Juristes pel Drets Civils

Barcelona, 18 de març de 2020

9 pensaments quant a “L’Associació Atenes presenta una demanda de mesures provisionals urgentíssimes al Tribunal Europeu de Drets Humans contra el govern espanyol per violació del dret a la vida”

 1. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type
  on various websites for about a year and am anxious about switching to
  another platform. I have heard very good things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 2. I truly love your site.. Great colors & theme. Did you
  make this web site yourself? Please reply back as I’m looking to create my very own blog and would love to learn where you got this from or just what the theme is named.
  Cheers!

 3. Com.la idea de tancar el territori ha sigut del MHP de la Generalitat de Catalunya ha sigut ‘borbadejada’…malgrat que hagués salvad la.vida a molts espanyols…no es tracte dr Politica es tracte de Salut..!!!

Els comentaris estan tancats.