Cartes a la presó: Carta als Jordis

Votarem per tot, per dignitat, per convenciment, per la deliberada sordesa política del “Gobierno”, per les seves mentides, pel seu TC, pel seu sistema judicial, pel 155, pel ”a por ellos”, pel nostre Govern engarjolat o exiliat, per vosaltres, per la Muriel i per la gent que tant i tant ha treballat per una Catalunya millor.

 Escubedo.jpg
Elena Escubedo

Barcelona, 16 de novembre de 2017

Sr. Jordi Sánchez , President de l’ANC
Sr. Jordi Cuixart, President d’Òmnium Cultural

Benvolguts Jordis,

M’adreço a vosaltres amb l’esperança que aquesta carta us pugui dur l’escalf que la presó us deu haver intentat arrabassar.

Avui fa un mes del vostre injust captiveri, i fa tanmateix un mes que intenten empresonar els nostres anhels junt amb vosaltres. Els que us han seguit al capdavant de les dues entitats tenen una responsabilitat enorme, “ser tant especials com els Jordis”, i això no és fàcil. Ells ens encoratgen i nosaltres els seguirem, ens organitzen i nosaltres respondrem, ens esperancen i nosaltres votarem. Votarem per tot, per dignitat, per convenciment, per la deliberada sordesa política del “Gobierno”, per les seves mentides, pel seu TC, pel seu sistema judicial, pel 155, pel ”a por ellos”, pel nostre Govern engarjolat o exiliat, per vosaltres, per la Muriel i per la gent que tant i tant ha treballat per una Catalunya millor.

Ens sobren raons, massa, i ho sabem. L’oponent és molt fort i molt gran, no acaba als Pirineus, s’estén més enllà. Però la voluntat d’un poble també és poderosa. Estem ferits, enrabiats, desconcertats, però tossudament alçats. Anirem on calgui, fins i tot a Brussel•les, a omplir els carrers i a fer-nos sentir, un clam per la llibertat vostra i nostra.

Som un país peculiar, molt peculiar, però sobretot ens estimem les nostres coses, la nostra llengua, la nostra cultura, les nostres entitats i especialment la nostra gent. I per això creieu-me si us dic que esteu constantment en els nostres pensaments i en el nostre cor. Ens agrada treballar dur, i ho farem per fer arribar a arreu la injustícia que plana sobre vosaltres, fins que algú ens escolti.

Les vostres famílies, l’ANC, Òmnium, nosaltres, us volem a Catalunya, us volem a casa. No sabeu pas com trobem a faltar el vostre ànim, el vostre coratge, la vostra determinació. Però que això no us amoïni, si us sabem forts, nosaltres seguirem.

Encara que sembli un tòpic, no esteu sols!

Una abraçada tan i tan forta que ofegui les vostres angoixes
Itaca segueix allà. Estem de camí, quasi be ja hi som!

Elena Escubedo

Elena Escubedo Rafa és Catalana i Doctora en Farmàcia, Màster en Bioinformàtica. Catedràtica de Farmacologia, Universitat de Barcelona. Centra la seva recerca en la neuropsicofarmacologia dels derivats amfetamínics.