Editorial: 21D. Votem per la llibertat, per la democràcia, per la república, per la independència

Els votarem a ells per votar-nos a nosaltres, per votar el nostre futur i el futur dels nostres fills; votarem, com l’1 d’octubre, per la intel•ligència, la cooperació, la generositat i la determinació pacífica; votarem per la il•lusió que proporciona la possibilitat de fer un país nou, un país molt millor.

Benvolguts col.legues,

A la il•lusió i l’entusiasme que generà l’1 d’octubre l’ha seguit el desconcert per l’evolució dels esdeveniments des d’aleshores. Alguns pensem que s’ha desaprofitat de manera incomprensible una força transformadora colossal que s’havia acumulat en la gent durant anys.

Tot i això, malgrat la possible decepció, sabem que no hi ha alternativa. L’alternativa és el retorn al feixisme, representat per aquest front repugnant que no ha tingut cap escrúpol a promoure l’empresonament i l’exili dels nostres representants polítics i socials i que, si no hagués estat per la rendició incondicional del nostre govern, no hauria tingut tampoc cap escrúpol a donar suport a mesures més extremes i violentes. L’alternativa és el feixisme que empresona, exilia, censura, apallissa, destrueix, espolia, menteix, …

Potser sí que estem desorientats, que no sabem ben bé quin és el camí que hem d’agafar, però allò que tenim clar és el lloc on no volem tornar: la mediocritat, la foscor, la misèria moral i intel•lectual, la irrellevància… És per això que el dia 21 votarem la CUP, Esquerra Republicana de Catalunya o Junts per Catalunya. No votarem aquests partits perquè estiguem necessàriament orgullosos dels seus dirigents o perquè necessàriament els fem confiança; no els votarem perquè siguin a la presó o a l’exili; no votarem per ells. Els votarem a ells per votar-nos a nosaltres, per votar el nostre futur i el futur dels nostres fills; votarem, com l’1 d’octubre, per la intel•ligència, la cooperació, la generositat i la determinació pacífica; votarem per la il•lusió que proporciona la possibilitat de fer un país nou, un país molt millor.

Els científics, per la independència i la república