Comunicat de la Sectorial Universitats I Recerca per la Independència (URxI) de L’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Davant de tots aquests fets, rebutgem qualsevol tipus de repressió que vulneri els nostres drets i emplacem a tots els col•lectius, juntes de facultats, deganats, rectorats i claustres universitaris en llur defensa proactiva, el món universitari hauria de ser capdavanter en la defensa dels drets civils i la democràcia.

En els darrers anys estem assistint a la criminalització de la societat que es manifesta de manera cívica i pacífica, però que sovint és tractada amb actuacions desproporcionades i violentes per part dels diferents cossos policials. Mentrestant, l’extrema dreta actua impunement, és omnipresent als mitjans de comunicació i marca l’agenda política i judicial de l’Estat Espanyol.

Aquesta situació posa en perill drets tan bàsics com la llibertat d’expressió, de reunió, de manifestació o de participació, i la comunitat universitària també ho està patint. La censura ha arribat a les universitats i sembla que ha arribat per quedar-s’hi, a continuació mostrem alguns exemples:

‒ La fiscalia demana penes de dos anys i nou mesos de presó per cadascun dels cinc membres de la Sindicatura Electoral del 1r d’octubre de 2017 (Jordi Matas i Marc Marsal ‒UB‒, Tània Verge ‒UPF‒, Josep Pagès ‒UAB‒ i Marta Alsina), acusant-los de cometre els delictes de malversació de fons públics, usurpació de funcions i desobediència. Tots els claustres de les universitats catalanes han mostrat llur suport als síndics electorals, no així alguns dels rectorats.
https://www.larepublica.cat/sindicatura-electoral-de-l1-o-un-any-despres/
https://universitatspelsdretscivils.blogspot.com/search/label/Manifestos
#1O2017 @JMatasD @MMarsalFerret @UniBarcelona @taniaverge @UPFBarcelona @jpagesm @UABBarcelona

‒ A les eleccions del Claustre de la Universitat de Barcelona del 10-05-2018, la Junta Electoral de la UB va censurar les agrupacions Universitat de Barcelona per la República, Assemblea Feminista de la UB, i Transformem UB. Tot i això, els representants d’aquestes agrupacions, que es van haver de presentar de manera individual, van aconseguir uns resultats excel•lents.

Un Claustre combatiu


#ClaustreUB #UBCensura @UniBarcelona @JoanEliasG @UBxlaRepublica @assfeministaUB #TransFormemUB

‒ Al vespre del 10 de setembre de 2018, el rectorat de la UB va retirar les pancartes reivindicatives que va col•locar el col•lectiu UB x la República al Campus Diagonal amb motiu de la Diada.

Ens retiren les pancartes amb què volíem celebrar la Diada


#UBCensura @UniBarcelona @JoanEliasG @UBxlaRepublica

‒ I aquest mateix divendres, la UB ha retirat llaços grocs i estelades a la Facultat de Geografia i Història, entrant inclús a despatxos tancats en clau, com va passar a l’última Diada.
https://www.ara.cat/politica/Mossos-UB-instancies-Junta-Electoral_0_2205979629.html
#UBCensura @UniBarcelona @JoanEliasG @UBxlaRepublica

Davant de tots aquests fets, rebutgem qualsevol tipus de repressió que vulneri els nostres drets i emplacem a tots els col•lectius, juntes de facultats, deganats, rectorats i claustres universitaris en llur defensa proactiva, el món universitari hauria de ser capdavanter en la defensa dels drets civils i la democràcia.
https://universitatspelsdretscivils.blogspot.com/

El silenci no és una opció per nosaltres, és per això que exigim la llibertat dels presos polítics i exiliats i la retirada de càrrecs a totes les persones represaliades.
#UniversityNoSilence #MakeAMove #LlibertatPresosPolíticsiExiliats #ProuRepressió #Democracy #ThisIsTheRealSpain #StopFascism

Diumenge 31 de març de 2019

Sectorial ANC Universitats i Recerca per la Independència