Entomem amb expectatives clares

Els deixem fer, no perquè siguem masoquistes, sinó per provar a la comunitat internacional el que són capaços de fer -al mateix temps que provem la veracitat dels greuges que durant tants anys explicàvem sense ser creguts.

 Alvarez.jpg
Sílvia Alvarez i Ribes

Mossos de l’1-O, com vosaltres, enyorem els temps de #buenopuesmoltbepuesadios ocupats ara pels que NO hem escollit a les urnes. Europa mira incrèdula com el nostre govern electe aguanta presó o ha de marxar fora buscant justícia imparcial. No oblidem i ho entomem només com a part de l’estratègia de la intel•ligència vs. la força. Els deixem fer, no perquè siguem masoquistes, sinó per provar a la comunitat internacional el que són capaços de fer -al mateix temps que provem la veracitat dels greuges que durant tants anys explicàvem sense ser creguts-. Ara, un món esglaiat contempla el desplegament de força totalitària, les últimes cuetades d’un règim moribund que no havia mort el 75.

Que no s’equivoquin aquesta gent. Internacionalment i a la UE veuen -cada cop més avergonyits- com nosaltres, el despropòsit del què fan a #Catalunya. No s’ho haurien de mirar impassibles però; s’ho haurien d’apuntar tot, tot afanyant-se a trobar fórmules institucionals per fer caure l’usurpador, i per desfer-se dels acords amb un estat que ha demostrat no ser honorable perquè no ha honorat NI els principis fonamentals de la institució europea dins la qual és firmant… Ara veuen que teníem raó. Ha calgut patir la violència d’estat: cops de porra al poble, i presons i exili a la recerca de la justícia que se’ns nega dins un estat, el veí, que no té separació de poders. Esperen el #21D quan la majoria del poble català haurà de demostrar que vol alliberar-se de l’opressor que avui adultera impune les nostres institucions pròpies.

Som molt conscients de participar en unes eleccions que no ens pertanyen, amb l’únic propòsit de comptar-nos. Per això no hem fet entrar la Declaració de la República al DOGC. Estratègia de pulcritud democràtica se’n diu. Perquè volíem que quedés clara la voluntat de + 85% de votar per decidir, però sense cops ni coaccions ni manca de garanties induïda! És només per això que el Govern vol participar en aquests comicis de desembre, encara que siguin fora de la nostra legalitat. Perquè són d’una generositat única: no tan sols tenim una majoria absoluta amb mandat clar per haver pogut ja declarar-la, la independència, sinó que exemplarment, els 72/135 escons independentistes obtinguts al #27S2015 tenen la voluntat ulterior de ratificar aquest mandat parlamentari amb vots. Aquest Govern vol fer tot això davant del món que ens ha de legitimar, perquè vegin el suport popular massiu que té el què han fet fins ara. Votar en aquest sentit és, doncs, primordial. Tenim una paciència infinita… o no.

El que ha quedat clar a tothom, és que el poble de Catalunya i els nostres electes ens hem conjurat per fer-ho tot, i tot pacíficament i democràtica, per no deixar més excuses al món. I és el món que llavors ha d’actuar. I que tornin els democràticament nostres: els empresonats i el legítim @catalan_gov (compte Twitter del govern legítim a Brussel.les i a la presó), amb el President @KRLS, el nostre president, al capdavant.

Silvia Alvarez i Ribes és Consultora de Redacció Formal/Acadèmica i Tutora de Tècniques d’Estudi a The University of Edinburgh i Queen Margaret University, també a Edimburg, des de 2006.