Sota quins arguments la injustícia espanyola reprimeix el poble català amb acusacions de rebel•lió i odi?

Hem de trobar el camí per defensar-nos d’aquest estat autoritari, de defensar que a Europa es pot pensar diferent, i que el vot democràtic d’un poble que ha escollit un President no pot ser negat mitjançant piruetes camuflades d’arguments legals. Què passa amb els vots de tots els ciutadans que van votar ‘Puigdemont el meu President’? Aquests vots no són democràtics, no compten?

 Bach.jpg
Àlex Bach

Els Jordis porten més de 100 dies sense llibertat, en presó preventiva per haver fet què? En Quim i l’Oriol també estan engarjolats, per haver fet què? Es parla de rebel•lió…. On ha estat la violència? Que hi hagi hagut manifestacions massives no és un acte violent, sinó una prova del consens del poble català disposat a dir prou a un Estat Espanyol que des de fa molts anys ens menysprea, i anul•la moltes de les decisions democràtiques que el Parlament Català ha anat votant i aprovant en els darrers anys.

Estem vivint una repressió indignant i s’està acusant a professors d’escola, humoristes i mecànics de suposats delictes d’odi. Però no ens intimidem, aquests fets no són mostres d’odi, són actituds de defensa pròpia, de defensa contra l’opressió i la força bruta de l’aparell corrupte i injust de l’estat Espanyol. El poble català no odia a Espanya, senzillament es defensa dels continus atacs de l’estat que a més en els darrers temps ja van acompanyats de coreografies populars com els crits de ‘A por ellos’. Qui odia a qui? Si no paren de reprimir-nos, amenaçar-nos, menysprear-nos, què hem de fer? No confonem la defensa pròpia legítima amb l’odi. Catalunya busca la llibertat per poder créixer i desenvolupar-se, Catalunya no vol la independència per que odiï a Espanya.

Hem de trobar el camí per defensar-nos d’aquest estat autoritari, de defensar que a Europa es pot pensar diferent, i que el vot democràtic d’un poble que ha escollit un President no pot ser negat mitjançant piruetes camuflades d’arguments legals. Què passa amb els vots de tots els ciutadans que van votar ‘Puigdemont el meu President’? Aquests vots no són democràtics, no compten? Qui odia a qui? No deu ser que Espanya odia a tots el que van votar Puigdemont i els que li donen suport? Defensem-nos.

Àlex Bach és professor d’investigació ICREA al Department de Producció de Remugants de l’IRTA, departament fundat i dirigit per ell fins al 2016.

Un pensament quant a “Sota quins arguments la injustícia espanyola reprimeix el poble català amb acusacions de rebel•lió i odi?”

  1. Just el que pensem i no sabem expressar. Si s’ha de fer quelcom per sortir-nos d’aquest mal son. Felicitats per aquesta iniciativa i decisió. Amunt. Visca per una Catalunya lliure i pacífica.

Els comentaris estan tancats.