Com a reflexió final

Davant les eleccions del 27 de setembre, i del fet que poden esdevenir trascendentals pel futur del nostre país, aquest bloc ha volgut donar veu als cientifics que treballen a Catalunya.

Molts de nosaltres veiem la independencia de Catalunya com una oportunitat per donar un impuls al desenvolupament cientific i tecnologic en el nostre pais (que és el motor, en darrer terme, del desenvolupament econòmic i social).

Per tant, us demanem explicítament el vot per les candidatures de Junts pel Si  o la CUP.

Volem acabar aquest blog amb un recull de frases breus dels cientifics que han col.laborat totes aquestes setmanes amb nosaltres, les seves respostes a la pregunta de “per què, la independència?”:

Miquel A. Arnedo
Volem ser lliures perquè volem una altra forma de governar-nos.

Jaume Baguñà
Quan els drets d’una nació no es respecten, és legítim (malgrat ESP digui il·legal) defensar-los aspirant a la independència

Jaume Bertranpetit
L’impacte de la independència sobre la recerca no serà molt gran perquè de fet tenim ja moltes estructures d’estat

Quim Bosch
Un Estat per fer les coses d’una altra manera. Per una política científica que premiï l’excel·lència, sense quotes territorials @quimbosch”

Joaquim Bruna
Per construir la Catalunya del segle XXI, al servei de la seva gent i la seva cultura

Javier del Campo
Vull un nou país per anar més lluny, un estat construït entre tots sobre les espatlles de gegants (J. del Campo)

Enric Canela
Només la independència ens permetrà assolir un estat de benestar socialment just i competitiu en la societat del coneixement

Pere-Joan Cardona
La por és un sentiment irracional davant el desconegut. Fa 20 anys que treballo en tuberculosi i puc entendre que aquesta malaltia generi aquesta emoció donat que cada any provoca 1,5 milions de morts. Però la Independència de Catalunya? Jo crec que tenim prou informació i evidència per assegurar-ne la viabilitat. Per això, el 27 de setembre vota Llibertat, lluita pels teus somnis !!!!

Margarida Casadevall
Com a científica haig d’ignorar les fronteres; com a catalana haig de preservar la meva herència cultural i defensar el meu sentiment de pertinença a un poble”.

Alícia Casals
Comencem un país nou amb l’esperança de fer un país millor, i si ho sabem fer be, ser un model per al món.

Albert Cirera
Per un país que premiï l’excel•lència en el coneixement i la recerca per sobre de l’afinitat política.

Montse Daban
Ni tan sols es tracta de més diners, sinó de poder fer les coses d’acord a un model que s’ha mostrat molt millor que l’espanyol, més raonable.

Pilar Dellunde
Construïm alfabets de futur. Per un estat on la recerca sigui una prioritat per avançar cap a una societat justa, culta i lliure.

Jorge Diogène
Desitjo la independència de Catalunya per finançar correctament la recerca des de la base i donar-li un lloc protagonista i no secundari.

Josep Domingo Ferrer
Els catalans tenim el dret i el deure de governar-nos d’una bona vegada segons els nostres propis interessos, i no segons els interessos d’altres”.

Xavier Estivill
Espanya es un pes que no podem arrossegar mes! Algun dia Espanya s’adonarà del gran valor de la seva nova relació amb Catalunya!.

Mario Ezquerra
Per un Estat en el que la capital estigui al servei del país, i no el país al servei de la capital.

Jordi Font
La independència genera incerteses, però quedar-se dins l’estat espanyol encara en genera moltes més. És una qüestió de supervivència.

Jordi Galí
Perquè no hi ha res comparable a la il•lusió de començar un nou projecte.

Roderic Guigó
La independència de Catalunya es el detonant del canvi per fer una Europa millor.

David Jou
Per no haver de gastar més energies i diners pagant un Estat que ens va sempre en contra.

Pol Llonch
Hem engegat aquest camí perquè tenim la ferma convicció que la independència millorarà significativament les nostres condicions de vida, i la dels altres.

Josep M. Martorell
Això tan simple és el que proposo: a tots els que no ho tinguin clar, preguntem-los “per què no?”. Veureu què passa.

Gonçal Mayos
La creació dins de la Unió Europea d’un nou, més just, compromès, integrador i innovador Estat català és una gran oportunitat que no es pot deixar passar. La seva grandària mitjana, el trencament dels vicis heretats, la superació dels anquilosaments històrics i la il•lusió benefactora el fan molt adequat per reaccionar àgilment, competir internacionalment i garantir un just benestar de la població.

Jordi Miralda
La independència és la conseqüència natural d’un estat espanyol que actua contra l’interès cultural, econòmic i social de Catalunya.

Arcadi Navarro
Per poder arribar a la línia de sortida.

Josep Lluís Pelegrí
Son temps de canvi, temps per emprendre plegats el camí d’un nou país, on la prioritat siguin les persones.

Juli Pujade i Villar
El sentiment de sentir-se o no sentir-se no té preu de venda i no es pot comprar, i tant és així que quan no te’n sents i volen que te’n sentis, només l’opressió hi té cabuda.

Joan Ramon Resina
L’espanyolitat és històricament recessiva i perd sentit a gran velocitat. Quan les coses deixen de significar, esdevenen falses i sols s’aguanten amb violència. La catalanitat té l’autenticitat de les coses viscudes, no imaginades. Segrestada durant segles, ha de retrobar la llibertat per tornar a casa.

Lluís Ribas de Pouplana
Perquè per poder obrir-nos al mon primer hem de tenir les claus de les portes.

Mònica Roca
Autogovern per decidir què en fem dels nostres pressupostos, i sobretot de les nostres idees (recerca), ideologies (justícia social) i il•lusions (solidaritat).

Miquel A. Rodriguez
Per la dignitat, la justícia i la llibertat dels que ara hi som, dels que van ser-hi i dels que vindran.

Joan Solà Peracaula
És una qüestió d’ésser, de dignitat, i sobretot també de respecte. Respecte per la nostra llengua i cultura, i per la llibertat de fer i de progressar. Si ens haguéssim sentit respectats al llarg d’aquests tres-cents anys, probablement no ens hauríem sentit motivats a voler fer aquest pas.

Miquel Solà
Catalunya ha de tenir un Estat q li vagi a favor per construir un país amb més oportunitats, més just, més solidari, més pròsper.

Josep M. Solé i Sabater
I ens cal la independència per dignitat, no pot ser que ens insultin l’ahir, l’avui i el demà titllant-nos de feixistes quan la vida dels nostres avis, pares o nosaltres mateixos hem estat víctimes d’aquesta atrocitat ideològica.

Vicenç Torra
L’estat català per tal que els nivells d’inversió en recerca a Catalunya siguin homologables als nivells dels països capdavanters.

Joan Vallés
No suporto pertànyer a un estat que ataca constantment la meva llengua i altres atribucions i decisions del meu poble.

Jordi Villà
Perquè vull que tinguem la capacitat de gestionar els nostres recursos amb transparència, tot potenciant una societat guiada pel coneixement i la justícia social.

Dolors Vinyoles
Els qui se senten torbats pel nostre desig d’independència haurien d’estar disposats a ser una cultura sotmesa i a tenir dirigents forans que no parlessin la seva llengua. Els catalans, això ja no ho podem aguantar més!!.