We shall go on to the end

 

Defensarem el nostre país…
costi el que costi !
Mai no ens rendirem !
Anirem fins el final !

Maso.jpg
Albert Masó

En els pitjors moments de la invasió nazi d’Europa, quan Hitler bombardejava Anglaterra i amenaçava en ocupar l’illa, l’estadista Winston Churchill va fer aquesta proclama al seu poble:

We shall go on to the end. We shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Traducció lliure adaptada a l’actual realitat catalana:

Anirem fins al final.
Lluitarem en els mars i oceans.
Lluitarem amb creixent confiança i creixent força.
Lluitarem a les platges.
Lluitarem als camps.
Lluitarem als turons.
Lluitarem als carrers.
Defensarem el nostre país…
costi el que costi !
Mai no ens rendirem !
Anirem fins al final !

Albert Masó és llicenciat en Biologia, membre del Dpt. d’Ecologia de la UB, on llegirà el doctorat aquest any. Professor de Fotografia a la UNESCO, Centre de Tecnologies Avançades, Sonimag, Nikon school, la plataforma Witcamp i diversos museus i universitats, incloent internacionals. És fundador de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura i d’International Wildlife Photography Society. Ha participat en 30 congressos de 10 països i en 8 exposicions, algunes inaugurades al Museu de la Ciència. Té un arxiu de 80.000 imatges de natura, macro, paisatge i fauna, aconseguint 15 premis. És autor de 12 llibres, 200 articles i diversos capítols d’enciclopèdies, tant d’investigació com de divulgació científica. Ha participat en programes de TV i és assessor científic de revistes, editorials i de National Geographic.