Agraïment

 

Per això estic agraït, perquè el nostre govern i el nostre parlament, contra totes les dificultats, ens han escoltat i s’han jugat la pell per arribar a l’1 d’Octubre. I ara ens toca a nosaltres, a tots.

LluisRiba.jpgs
Lluïs Ribas de Pouplana

Vull expressar agraïment. A principis de segle l’Andreu Mas-Colell va revolucionar les estructures de recerca catalanes, generant una xarxa de centres i investigadors que són exemple per a molts països del món. Podia semblar un fenomen aïllat en aquell moment. Una mostra del què la política pot fer, però que era una excepció en el mar d’actuacions decebedores en el que navegàvem. Després, l’any 2010, al final de la manifestació contra el dictamen del Tribunal Constitucional sobre l’estatut, recordo un actor català cridant: polítics, poseu-vos les piles !!!. Era una proclama i una queixa a la vegada: la política ens estava decebent.

Però des de fa un temps, de manera inesperada, sorprenent i il•lusionant, jo m’he sentit orgullós dels meus polítics, de la seva determinació, de la seva valentia. Per això estic agraït, perquè el nostre govern i el nostre parlament, contra totes les dificultats, ens han escoltat i s’han jugat la pell per arribar a l’1 d’Octubre. I ara ens toca a nosaltres, a tots. Perquè vindran nous Mas-Colell, i amb ells construirem el país que volem, per a tothom i amb tothom.

Lluïs Ribas de Pouplana és Dr. en Bioquímica per la Universitat d’Edimburg. Ha estat postdoc al Massachusetts Institute of Technology, Professor al Scripps Research Institute de San Diego, i actualment és professor ICREA i cap de grup al IRB Barcelona