El blog continua: What’s past is prologue (Shaskespeare, “La tempesta”)

La nostra intenció era mantenir el blog obert només fins el dia 1 d’Octubre. Esperàvem un referèndum, però ens vàrem trobar una altra cosa.

La jornada extraordinària d l’1 d’Octubre va posar de manifest les dues cares contraposades de la naturalesa humana: d’un costat, l’estultícia, l’odi, la covardia, la violència irracional, la misèria moral i intel•lectual; de l’altre, la intel•ligència, la cooperació, la generositat, la il•lusió, la determinació pacifica. L’1 d’Octubre va ser un d’aquells moments singulars en la historia en que la força individualment minúscula de la majoria determinada se sobreposa a la força majúscula d’una minoria corrupta i opressora.

Estem esgotats i volíem tancar el blog, però com escriu Shakespeare, “el passat és nomes el pròleg”. L’1 d’Octubre és alhora un final i un principi. Els esdeveniments d’aquestes darreres setmanes, que han culminat amb la repressió criminal el diumenge i l’al•locució indecent del rei el dimarts, demostren que pels catalans, la vida—una vida normal, feliç, plena, tranquil•la, lliure,…—ens és impossible dins l’Estat Espanyol. En conseqüència, perquè ara, que ja som gairebé a tocar la independència (el pròleg d’un país nou), no podem defallir, hem decidit mantenir el blog obert.

El diumenge vàrem ser molts els professors i els científics, els qui, al costat de tot un poble – els pagesos, els impressors, els bombers, els mestres, els advocats, els artistes, els escriptors, els empresaris, …, tots els treballadors (i els jubilats!) – vàrem defensar la llibertat amb una determinació i valentia que molts no sospitàvem que posseíem.

La Marta Alegret (UB) ha publicat al blog les seves vivències el diumenge passat.

Us demanem, aquells que ho vulgueu, que ens envieu un petit escrit sobre com vareu viure el referèndum de l’1 d’Octubre. Com sempre, entrades curtes (duescentes, trescentes, no més de cinccentes paraules). Circuleu aquesta invitació als vostres col•legues.

Envieu les vostres contribucions a contacte@cientificsperlaindependencia.cat Adjunteu un fotografia i una curta biografia.